Asielzoekers medio juni in villa Wulverhorst

Geplaatst op dinsdag 16 april 2002 @ 20:44 , 584 keer bekeken


Voormalig verpleeghuis Wulverhorst. Pas na de verbouwing zal duidelijk worden hoeveel asielzoekers er worden gehuisvest .

HILVERSUM - 16-04-02
Eigenaar Maarssens Bouwbedrijf (MBB) heeft een groep buurtbewoners uit de Hilversumse villawijk Trompenberg gisteravond formeel een koopoptie gegeven op villa Wulverhorst. Volgens het Centraal orgaan Opvang Asielzoekers trekken op 1 juni de eerste asielzoekers de villa in, wie ook de eigenaar is.


,,Wij hebben een overeenkomst met de Sunelis, waaraan MBB de exploitatie van de villa heeft overgedragen. Met MBB hebben wij zelfs nooit gesproken", aldus woordvoerder Slager van het COA. Hij gaat er van uit dat de villawijkbewoners de komende drie jaar gezelschap krijgen van zeventig tot tachtig asielzoekers.

De buurtbewoners, verenigd in de stichting De Wulverhorst, hebben daarentegen het volste vertrouwen dat zij als eigenaar invloed hebben op de invulling van de overeenkomst tussen Sunelis en het COA. ,,Het moet raar lopen als wij niets kunnen doen aan het aantal asielzoekers in de villa. Ook in hun eigen belang, natuurlijk", zegt woordvoerder Theo Kinsbergen.

MBB-woordvoerder J. Roeten waagt zich niet aan voorspellingen. ,,Wij zijn bereid te verkopen. Maar dat is inclusief het contract met Sunelis. Of Sunelis dat laat afkopen weet ik niet. Ik weet wel dat zij vaker zaken doen met het COA."

De buurtbewoners vermoeden dat het COA mogelijk zelfs honderd mensen in het voormalige verpleeghuis wil stoppen. Slager echter wijst op de vaste norm die geldt voor dit soort tijdelijke huisvesting: ,,Per asielzoeker 5,6 vierkante meter. Pas na de verbouwing weten we precies hoeveel er in kunnen."


Welkom bij Clubs!

Kijk gerust verder op deze club en doe mee.


Of maak zelf een Clubs account aan: